• >
Συντομο

βιογραφικο

Κώστας Δίγκας - ΒιογραφικόΓεννήθηκα και ζω στην Αθήνα. Αποφοίτησα από τη δραματική σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου - Λεωνίδα Τριβιζά το 1979 ενώ είχαν ήδη προηγηθεί σπουδές μου στην δραματική σχολή της Ευγενίας Χατζίκου στο 1ο έτος και στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη στο 2ο έτος.

Ως ηθοποιός

Eρμήνευσα ρόλους στον κινηματογράφο, στο θέατρο, σε τηλεοπτικές σειρές, στο ραδιόφωνο, στη διαφήμιση και σε μεταγλωττίσεις ξένων τηλεοπτικών σειρών. Επίσης, η φωνή μου έχει χρησιμοποιηθεί σε ντοκιμαντέρ, στο ραδιόφωνο και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.

Ως συγγραφέας διηγημάτων και θεατρικών έργων

Έχω γράψει διηγήματα και δύο θεατρικά έργα που έχουν ανέβει στο θέατρο. Τα "Ψέματα" και το "Overdose" Ένα από τα διηγήματά μου το έκανα ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Ο Κόσμος Πάνω Από Τη Θάλασσα"

Ως συγγραφέας κινηματογραφικού σεναρίου

Έγραψα και σκηνοθέτησα το 2019 την ταινία μικρού μήκους "Ο Κόσμος Πάνω Από Τη Θάλασσα" που μέσα στον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε δύο φορές σε αντίστοιχα φεστιβάλ.

Ως σκηνοθέτης 

Σκηνοθέτησα το έργο μου "Ψέματα" το 2016 στη Θεατρική σκηνή "Τσάι στη Σαχάρα". Σκηνοθέτησα την ταινία μου "Ο Κόσμος Πάνω Από Τη Θάλασσα".

Βραβεύσεις:

1992. 2ο Βραβείο ανδρικού ρόλου σειράς τηλεόρασης στα Κορφιάτικα βραβεία για τη τηλεοπτική σειρά "Λάμψη"

2019. 2ο βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του "The World Above The Sea" στο διεθνές φεστιβάλ animfest

2019. Βραβείο Φεστιβάλ στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας για την ταινία του "The World Above The Sea"


Νέος φάκελος