"ΨΕΜΑΤΑ" σύγχρονο δράμα

Θεατρικό έργο του Κώστα Δίγκα με δύο πρόσωπα. Άντρας-Γυναίκα
Για πρώτη φορά ανεβαίνει στο Θέατρο Διθύραμβος το 1999, ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη θεατρική σκηνή "Τσάι στη Σαχάρα" σε σκηνοθεσία μου και οι παραστάσεις διαρκούν μέχρι 21 Μαρτίου του 2016
Η φωτογραφία είναι από το εξώφυλο του προγράμματος. Μαζί με την  Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου

Ένα έργο για τον έρωτα, τον χωρισμό, την κρίση, την ελπίδα

Ο καθένας ελεύθερα αποφασίζει το δρόμο του. Οι ήρωες αυτής της ιστορίας ακολουθούν τον δικό τους. Μπορεί να γελάσουμε μαζί τους, να πονέσουμε μαζί τους. Είναι αστείοι στην καθημερινότητά τους, μα και τραγικοί. Δεν διαφέρουν από μας. Λένε ψέματα, γελάνε, βρίζουν, πληγώνουν και πληγώνονται. Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και τα προσωπικά τους θέματα, τους έχουν ισοπεδώσει. Μπορούν να κατασπαράξουν, να καταστρέψουν και να μεγαλουργήσουν. Είναι συνηθισμένοι άνθρωποι. Σαν εμάς.

Λίγα λόγια για την υπόθεση.
Μία σχέση που βρίσκεται σε οριακό σημείο από γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν. Όταν οι εντάσεις μεγαλώνουν η σχέση κλονίζεται σοβαρά. Το οδυνηρό παρελθόν τους αλλά και η σημερινή κρίση, τους έχουν ισοπεδώσει. Η εμπιστοσύνη εξανεμίζεται. Λάθη, ψέματα και απωθημένα θα βγουν στην επιφάνεια.


Τα "Ψέματα" ανεβαίνουν πάλι στη σκηνή

23 Σεπτεμβρίου 2015.  Sτη θεατρική σκηνή "Τσάι στη Σαχάρα"
Σκηνοθεσία Κώστα Δίγκας
Oι παραστάσεις διαρκούν μέχρι 21 Μαρτίου του 2016.
Αριστερά η φωτογραφία της αφίσας και κάτω το flyer


Πρόκειται για ένα κοινωνικό, ερωτικό, πολυεπίπεδο έργο που ζωντανεύει στο σανίδι τις σημερινές σχέσεις. Είναι η διαμάχη ενός ζευγαριού που βάλλεται από προσωπικά του θέματα. Από προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν ανάμεσά τους και από καινούρια που βιώνουν τώρα σε μία χώρα που καταρρέει. Θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε χώρα.
Τα ξεσπάσματα οι τρομερές συγκρούσεις ο φόβος, ο έρωτας, η συνήθεια η ζήλια, οι εμμονές δημιουργούν το παζλ αυτής της ιστορίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ρεαλιστική ιστορία που ο θεατής θα παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο το τέλος μιας σχέσης έρωτα που όμως αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας. Είναι μια κατάσταση που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν.
Ο θεατής θα γελάσει αλλά μπορεί και να κλάψει. Πάντως θα νοιώσει πως είτε αυτό που βλέπει το ζει τώρα, είτε το έχει ζήσει στο παρελθόν. Του είναι οικείο. Είναι η ζωή του. Ο τρόπος που το ερμηνεύουμε είναι απόλυτα ρεαλιστικός τόσο που το κοινό έχει την αίσθηση πως παρακολουθεί την σύγκρουση ενός ζευγαριού μέσα από μια κλειδαρότρυπα.
Αυτός ήταν ο στόχος όσον αφορά την απόδοσή του στην σκηνή και ελπίζω πως τα καταφέραμε. Δεν θα πω όμως περισσότερα γιατί το έργο κρύβει πολλές εκπλήξεις στη ροή του και δεν θα ήθελα να το προδώσω.
Απόσπασμα από συνέντευξη.
Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ

Σκηνές από την παράσταση του 1999 στο θέατρο Διθύραμβος.

Ηθοποιοί: Κώστας Δίγκας Κων/να Ανδριοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Λαπατάς
Σκηικά - Κοστούμια: Ντόρα Λελούδα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Διάρκεια παραστάσεων: Νοέμβριος 1999 έως Απρίλιος 2000 

Περισσότερερς πληροφορίες για το έργο και τις παραστάσεςι του 2015-16 στο θέατρο "Τσάι στη Σαχάρα" πατήστε εδώ