ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΕΣ

Ως σκηνοθέτης έχω σκηνοθετήσει στο θεατρικό μου έργο "Ψέματα" και την ταινία μου μικρού μήκους Ο Κόσμος Πάνω Από Τη Θάλασσα 

Ο Κόσμος Πάνω Από Τη Θάλασσα
Βραβευμένη ταινία μικρού μήκους

Ο Κόσμος Πάνω Από Tη Θάλασσα
The World Above the Sea

Παραγωγή: 2019
Διάρκεια: 07.34
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Κώστας Δίγκας

Ένα μικρό ψαράκι πιάνεται στο αγκίστρι και γνωρίζει τον κόσμο πάνω από τη θάλασσα, με οδυνηρό τρόπο...

Η ταινία συμμετείχε μόνο σε δύο φεστιβάλ, στα οποία και βραβεύτηκε.

Φεστιβάλ Athens Animfest (2019)
2ο Βραβείο

Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας (2019)
Βραβείο Φεστιβάλ

Η αφίσα και το flyer από την τελευταία παρουσίαση του έργου στο θέατρο "Τσάι στη Σαχάρα" 2005-2006

Συνέντευξή μου για το έργο στον Σπύρο Καλαματιανό

ΕΡ. Πείτε μας δύο λόγια για την έργο σας ΨΕΜΑΤΑ…

ΑΠ. Το έργο ανεβαίνει για δεύτερη φορά. Πρόκειται για ένα κοινωνικό, ερωτικό, πολυεπίπεδο έργο που ζωντανεύει στο σανίδι τις σημερινές σχέσεις. Είναι η διαμάχη ενός ζευγαριού που βάλλεται από προσωπικά του θέματα. Από προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν ανάμεσά τους και από καινούρια που βιώνουν τώρα σε μία χώρα που καταρρέει. Θα μπορούσε να είναι η οποιαδήποτε χώρα.
Τα ξεσπάσματα οι τρομερές συγκρούσεις ο φόβος, ο έρωτας, η συνήθεια η ζήλια, οι εμμονές δημιουργούν το παζλ αυτής της ιστορίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ρεαλιστική ιστορία που ο θεατής θα παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο το τέλος μιας σχέσης έρωτα που όμως αφήνει ένα παράθυρο ελπίδας. Είναι μια κατάσταση που οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν.
Ο θεατής θα γελάσει αλλά μπορεί και να κλάψει. Πάντως θα νοιώσει πως είτε αυτό που βλέπει το ζει τώρα, είτε το έχει ζήσει στο παρελθόν. Του είναι οικείο. Είναι η ζωή του. Ο τρόπος που το ερμηνεύουμε είναι απόλυτα ρεαλιστικός τόσο που το κοινό έχει την αίσθηση πως παρακολουθεί την σύγκρουση ενός ζευγαριού μέσα από μια κλειδαρότρυπα.
Αυτός ήταν ο στόχος όσον αφορά την απόδοσή του στην σκηνή και ελπίζω πως τα καταφέραμε. Δεν θα πω όμως περισσότερα γιατί το έργο κρύβει πολλές εκπλήξεις στη ροή του και δεν θα ήθελα να το προδώσω.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.